INSPIRERANDE, UTVECKLANDE OCH PRISVÄRT

Junior och tourverksamheten i Jönköpings Golfklubb har som målsättning att utbilda ungdomar i golfspel med tonvikt på det idrottsliga.
Övergripande målsättning är att:

  • Erbjuda alla ungdomar upp till 21 år möjligheten att utvecklas som golfspelare efter deras egna förutsättningar och ambitioner genom att organisera tränings- och tävlingsverksamhet.
  • Hålla en tävlingsgrupp av ungdomar som utgör underlag för representationslag för såväl herrar som damer samt ge dessa ungdomar möjlighet att tävla på högsta nivå för att utvecklas som golfspelare.

6-8 år

Golfkul

Golfkul är barnens första golfäventyr. Genom lek och övningar lär vi oss grunderna i golf. Vi eftersträvar även att ha ett aktivt engagemang från barnens föräldrar i form av ledare.

Golfkul kommer att ha sin träning en gång i veckan på tisdagar kl 17.30-18.30 och hålla till på vår eminenta korthålsbana. Jönköpings Golfklubb tillhandahåller klubbor och annat material. Passande ålder för Golfkul är barn 6-8 år som vill börja med golf, viktigt är att barnet kan vara i en grupp och lyssna på ledaren, detta utan sina föräldrar.

Läs mer

8-12 år

Junior

Detta är steget efter att man har varit med i Golfkul eller om man vill börja spela golf och här jobbar vi vidare med Golfäventyret 50 och 100 banan, vi använder oss övervägande golfbollar.

Träning sker en gång i veckan på måndagar kl 18:15-19:15.

Vi kommer här att lägga mer fokus på golfspelet och men fortfarande med inslag av lek och tävling.
Barnen kommer testa på att tävla och att utveckla sitt spel.

Läs mer

12-18 år

Ungdom

Här har du fått officiellt HCP och är 11-18 år och tycker mycket om golf så är detta något för dig.
Träningen leds av vår pro. Vi kommer i Ungdom att jobba med mixade grupper och tävlingar är ett ständigt återkommande inslag. Träningen fokuserar på att ge juniorerna teknisk härledning, utveckling och förståelse.

Läs mer

Kontakt

Daniel Rehncrona
Daniel Rehncrona
Pro

Klubbens Pro