Torsdagsgolfen - Herrar

Restaurangens torsdagsspecial 🍽

Här kan du direkt se vad restaurangen erbjuder oss torsdagsgolfare just nu

Restaurangens viltkorv i bröd med äppel-coleslaw och rostad lök, inkl. dryck

100 kr 

Senaste nytt från Torsdagsgolfen!

Torsdagsgolfen flytet på bra med många nya Torsdagsgolfare, efter 14 omgångar har 111 spelare deltagit i tävlingarna och vi snittar 50 per tävlingstillfälle.

Under maj månad reviderade vi statuterna för klassindelningen för sidotävlingarna Order of Merit och Running Eclectic. Den definitiva indelning ska fastställas efter 20 spelade omgångar det vill säga efter omgången som spelas den 15 september. Det mesta pekar mot att klassgränsen för A-klassen kommer att bli till och med hcp 11,9 det vill säga till och med spelhandicap 12, spelare med högre handicap tillhör B-klassen.

Observera följande framöver - Att den 11 och 18 augusti ändras block tiderna i Block 3 på grund av mörkrets inbrott - Den första 10 håls tävlingen spelas den 25 augusti - På grund av en internationell damtävling spelas ingen Torsdagsgolf den 1 september - Till denna stortävling för damer behöver klubben funktionärer och Thomas Holm återkomma till er om detta.

Planera redan nu in Avslutningstävlingen som spelas lördagen den 24 september med shotgun start kl. 9.30. Tävlingen är öppen för alla som under säsongen spelat minst 7 deltävlingar. Vi tar inte ut någon startavgift, mycket bra prisbord utlovas och vi bjuder på hamburgare och öl efter tävlingen. Till denna tävling skickar vi inte något från Bokat, du ska istället anmäla dig till tävlingen i MinGolf, anmälan är öppen.

Efter 14 omgångar är följande framgångsrikast i säsongstävlingarna:

Tomas Lundqvist ledare i A-klassens Order of Merit, Pontus Graneke ledare i B-klassens Order of Merit, Tomas Lundqvist ledare i A-klassens Running Eclectic och Nicklas Bard ledare i B-klassen Running Eclectic.

Du kan läsa mer om Torsdaggolfen på vår hemsida och gå gärna med i vår FB grupp, Torsdagsgolfen The Original @ JGK, gruppen har just nu 114 medlemmar.

2022-07-30
Tävlingsledningen

68 startande i Torsdagsgolfen 16 juni

68 startande var det i Torsdagsgolfen den senaste tävlingen och det är högsta deltagarantalet för en 18 hålare i Torsdagsgolfens regi på minst 13 år, rekordet för en 10 hålare är 69 startande och är från april 2019. Efter åtta omgångar har 103 spelare varit med i årets upplaga och vi har ett snitt på 56 startande, rekordsiffror så här dags på säsongen. Samtidigt har intresset att vara med i Bokat ökat med 38% mot senaste säsongen också det mycket glädjande. Vår främsta målsättning är att alla ska trivas och känna sig välkomna.

Efter åtta omgångar är följande spelare framgångsrikast i säsongstävlingarna:

Håkan Karlsson A-klassens Order of Merit - - Pontus Graneke B-klassens Order of Merit - - Bengt Lindenlöv A-klassens Running Eclectic - - Pontus Graneke B-klassen Running Eclectic.

Ställningen i Order of Merit och Running Eclectic följer du i MinGolf som nu ska fungera efter alla tekniska problem som vi beklagar. För att allt ska klaffa på bästa sätt är det mycket viktigt att alla är noga med det digitala scorekortet.

Gå gärna med i vår FB grupp, Torsdagsgolfen The Original @ JGK, gruppen har just nu 107 medlemmar.

Välkommen till nästa deltävling den 23 juni!

2022-06-18

Trevlig sommar önskar!
Tävlingsledningen

Rundquist & Zälle – MODE FÖR MÄN –

Den 2 juni har Torsdagsgolfen ett event på hål nr 10 tillsammans med vår sponsor Rundquist & Zälle 
Herrmode.

Står flaggan på den nedre platån och bollen på utslaget stannar på green på den nedre platån premieras du på green av Rundquist & Zälle med ett personligt presentkort på 200 kr. Skulle flaggan stå på den övre platån gäller att bollen ska stanna på utslaget på green på den övre platån. 

Vi bjuder dessutom på en liten läcker hamburgare serverad av Golfrestaurangen. De som går ut i block 1 runt kl. 9 eller går ut på en egen tid före kl. 13.00 får hämta sin hamburgare i Golfrestaurangen när de passerar 7:e tee.

Välkommen med din anmälan till tävlingen i Bokat senast onsdagen den 1 juni kl. 13.00!

Torsdagsgolfen samlar golfare i alla åldrar och många nya tävlande

Det är ett stort intresse för Torsdagsgolfen och vi samlar golfare i alla åldrar, ett lysande exempel är att är 1:an och 2:an i Running Eclectics B-klass är far och son, det vill säga Thomas och Pontus Graneke.

 I år har vi sett ett ökat intresse från nya spelare vilket är glädjande. Den fria lottningen i blocken tycks gillas av medlemmarna. Efter fyra omgångar har 83 spelat Torsdagsgolfen och vi har ett snitt på 54 deltagare.

Efter fyra omgångar är följande framgångsrikast i säsongstävlingarna:

Urban Karlsson ledare i A-klassens Order of Merit
Pontus Graneke ledare i B-klassens Order of Merit
Bengt Kinell ledare i A-klassens Running Eclectic
Thomas Graneke ledare i B-klassen Running Eclectic

Ställningen i Order of Merit och Running Eclectic följer du i MinGolf som nu ska fungera efter alla tekniska problem inledningsvis.

Gå gärna med i vår FB grupp, Torsdagsgolfen The Original @ JGK, gruppen har just nu 100 medlemmar.

På Kristihimmelsfärdsdag den 26 maj spelas ingen Torsdagsgolf.

Välkommen till nästa deltävling den 19 maj

2022-05-13
Tävlingsledningen

Torsdagsgolfen startar 21 april

Välkomna till den klassiska Torsdagsgolfen på JGK som är en perfekt möjlighet för dig till golfspel i en härlig social miljö. Vår målsättning är att alla ska trivas och känna sig välkomna!

Nyheter till säsongen 2022
Till årets säsong som startar den 21 april gör vi några förändringar bland annat när det gäller tidsblock och önskemål om spelpartner som infördes som smittbegränsning under pandemin och som är tidskrävande vid lottningen.

Vi kommer att gå ner till tre tidsblock, block 1 09.00-09.08, block 2 13.25-14.08 och block 3 16.25-17.08. I alla blocken är det alltid fri lottning och vi har tagit bort möjligheten till önskemål om spelpartner för att vi vill ha en mer öppen Torsdagsgolf. Som vanligt försöker vi om det går att tillgodose önskemål om tidig och sen start inom blocken.

Vi hoppas att så många som möjligt väljer att spela i blocken men för de som vill spela på andra tider av olika anledningar går det givetvis bra att boka en egen tid med valfri start och partner. Glöm dock inte bort att samtliga spelare i bollen alltid måste anmäla sig i Bokat och skriva som kommentar starttid och namn på samtliga spelare som man spelar tillsammans med. Som vanligt gäller att både spelare och markör måste spela Torsdagsgolfen.

En annan nyhet är att det kommer att delas ut ett scratchpris vid varje tävlingstillfälle i form av en lunchkupong.

Vi har dessutom ett nytt Swish nr 123 210 4552 för betalning startavgiften.

Läs gärna mer detaljer om Torsdagsgolfen under Tävlingsbestämmelser. 

Startavgiften är 100 kr/tillfälle och ska alltid betalas före start till Swish nr 123 210 4552.