Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

Torsdagsgolfen 2018

Magnus Frödén mästare 2018

Magnus Frödén vann Order of Merit och blev Torsdagsgolf-mästare 2018, tvåa bara en poäng efter kom Magnus Lantz och på tredje plats placerade sig Stefan Wiberg. I Running Eclectic A-klass vann Patrik Andersparr före Magnus Frödén och Peter Odin och i B-klassen segrade Thony Karlsson före Dan Spjern och Klas Brandt. I närmast hål tävlingarna vann Stefan Lundh hål 5, Martin Pihl hål 8,10 och 16 och Mikael Åberg hål 11. I finaltävlingen utmärkte sig vinnarna i respektive klass Tomas Lundqvist med 69 slag och Christoph Siebmanns på 64 slag, tvåa i A-klassen blev Magnus Lantz 71 och trea Gunnar Christiansson 71. I B-klassen hittar vi som tvåa Magnus Christersson på 69 och trea kom Klas Brandt med 71. Delat scratchpris blev det mellan Magnus Lantz och Mikael Åberg, båda med 75 slag. Grattis alla till mycket bra golfspel! Nu kan vi börja tänka på att vintra in golfen och tävlingskommittén tackar alla som deltagit i årets Torsdagsgolf och hälsar er mycket välkomna till säsongsstarten i april 2019.
Resultat Avslutningstävlingen

Bilder från finaldagen

Tack för i år!


Spänningen stiger inför finalen

Nu har vi avverkat samtliga veckotävlingar och nu återstår bara Avslutningstävlingen imorgon lördag med shotgun start kl. 09.30. Med 71 poäng har Magnus Frödén tagit ett starkt grepp om första platsen i Order of Merit med 71 poäng men är fortfarande hotad av Magnus Lantz som med en vinst i morgon har en viss möjlighet att passera Frödén. Stefan Wiberg ligger bäst till för en tredjeplats men en hel del kan hända då flera spelare skuggar Wiberg. A-klassens Eclectic leds också av Magnus Frödén på 48 slag före Peter Odin 49 och Magnus Lantz 50, i B-klassen toppar fortfarande Dan Spjern på 45 slag före Stefan Wiberg och Thony Karlsson båda 46. I sista veckotävlingen var Max Åkerberg bäst i A-klassen på 34 slag (tre under par brutto) och i B-klassen lyckades Patrik Andersparr bäst med 35 slag. Grattis alla till bra golfspel!
Resultat deltävling tjugotre

Välkomna till Avslutningstävlingen!


Fördel Magnus till en dubbel

När två tävlingar återstår leder Magnus Frödén Order of Merit på 71 poäng och är 8 poäng före tvåan Stefan Wiberg. I veckans tävling tog Magnus sin andra 12 poängare genom att vinna A-klassen med 36 slag, ett slag före tvåan Mats Steerling. I B-klassen imponerade Dan Spjern med att vinna på 32 slag, det var också Dannes andra seger för året. I Running Eclectic leder Magnus Frödén A-klassen på 48 slag och är ett slag före tvåan Peter Odin. I B-klassen toppar fortfarande Dan Spjern Running Eclectic på 46 slag och är ett slag före tvåan Stefan Wiberg och trean Michael Torndahl. Grattis alla till bra golfspel! Även Avslutningstävlingen den 29 september räknas in i Order Of Merit och Running Eclectic, det blir spännande att följa.
Resultat deltävling tjugotvå

Välkomna till sista 10 hålaren den 27 september!


Anmäl dig till avslutningstävlingen

Avslutningstävlingen spelas lördagen den 29 september med shotgun start kl. 09.30, när du har spelat sju deltävlingar är du kvalificerad att vara med, anmälan gör du i Min Golf senast den 27 september. I veckans deltävling tog Jan Johansson och Thomas Ekström var sin tolvpoängare i Order of Merit genom att vinna var sin klass på resultaten 36 och 33 slag. Som tvåa i respektive klass placerade sig Mats Steerling och Stefan Arvidsson och på tredje plats kom Bengt Kinell och Martin Strandh. Grattis alla till bra golfspel! Veckans resultat innebar inga stora förändring i toppen av Order of Merit och Running Eclectic.
Resultat deltävling tjugoett

Vi ses igen den 20 september!


10 hål Torsdagsgolf på en onsdag

Den tjugonde deltävlingen spelades på en onsdag och samlade 37 startande. I A-klassen klev nykomlingen Viktor Glimrén-Sjöström fram och vann på 37 slag, vi hälsar Viktor mycket välkommen i gänget, tvåa i A-klassen Johan Weitz på 38 slag och trea Börje Bäck med samma resultat. I B-klassen vann Stefan Arvidsson på 34 slag och på andra plats placerade sig Thony Karlsson också han med 34 slag, trea kom Ola Svensson på 37 slag. Resultaten i sidotävlingarna Order of Merit och Running Eclectic kan du följa i Min Golf, det blev inga stora förändringar i toppen undantaget att Peter Odin är ny ledare i Running Eclectic A-klass. Grattis alla till bra golfspel! Du har väl koll på att om du spelar sju deltävlingar är du kvalificerad att vara med i avslutningstävlingen den 29 september, anmälan är öppen i Min Golf.
Resultat deltävling tjugo

Välkomna till nästa 10 håls tävling torsdagen den 13 september!


Max och Bengt imponerade i regnet

Veckans tävling blev betydligt blötare än vad vi har varit vana vid under denna fantastiska sommar. I A-klassen tog Max Åkerberg ännu en seger med resultatet 69 slag, Max var också bäst brutto på 70 slag, tvåa var Magnus Frödén på 70 slag och på tredje plats placerade sig Johan Weitz med 72 slag. I B-klassen hittar vi Bengt Lindenlöv i topp med utmärkta 66 slag, tvåa kom Patrik Andersparr med 71 slag och trea Richard Prahl på 73 slag. Efter dagens 10 poängare är Magnus Frödén i ledningen i Order of Merit på 66 poäng tre poäng före tvåan Stefan Wiberg. I Running Eclectic leder just nu Magnus Frödén A-klassen och Dan Spjern B-klassen. Grattis alla till mycket bra golfspel!
Resultat deltävling nitton

OBS! Nästa Torsdagsgolf spelas onsdagen den 5 september över 10 hål med ordinarie blocktider!

Väl mött onsdagen den 5 september!


Första vinsten för Janne och Jonas

I veckans deltävling tog Janne Johansson och Jonas Fallberg sina första vinster för säsongen i Torsdagsgolfen. Janne vann A-klassen på fin fina 67 slag och var också bäst brutto med 71 slag. Tvåa i A-klassen var Magnus Lantz på 68 slag och med en 10 poängare avancerade Magnus till en andra plats i Order of Merit med 61 poäng, i ledningen är Stefan Wiberg på 63 och trea Magnus Frödén med 61 poäng. Som trea respektive fyra i A-klassen placerade sig Per Danielsson och Stefan Eriksson båda med 68 slag. Jonas Fallberg stod i en klass för sig i B-klassen med det utmärkta resultatet 64 slag, tvåa Stefan Arvidsson med 70 slag och trea Björn Ericson på 71 slag. Grattis alla till mycket bra golfspel! 
Resultat deltävling arton

OBS! Nästa Torsdagsgolf den 30 augusti startar alla tävlande med en shotgun start kl. 16.00, anmälan måste du göra i Min Golf!

Vi ses igen den 30 augusti!


Mats Månsson gjorde en HIO på elvan

Allra först ett jättestort grattis till Mats Månsson som i dagerns tävling lyckades med att slå en HIO på hål 11. Den sjuttonde deltävlingen samlade 50 spelare och 68 slag var ett mycket gångbart resultat. Inte mindre än fyra spelare i toppen av A-klassen hade resultatet 68 slag med Max Åkerberg som vinnare, Mats Pihl som tvåa, Daniel Johansson var trea och Stefan Idrén fyra. Även i B-klassen hade vinnaren Magnus Christersson 68 slag, tvåa kom Christoph Siebmanns med 69 och trea Mats Månsson på 70 slag. Max Åkerberg var också bäst brutto tillsammans med Terry Burgoyne, båda hade 69 slag. Grattis alla till mycket bra golfspel! Ställningen i Order Of Merit och Running Eclectic får du kolla på i Min Golf.
Resultat deltävling sjutton

OBS! Starttider för block 3 den 23 augusti 15.30-16.10.

Välkomna till nästa tävling den 23 augusti!


Nu har Torsdagsgolfen passerat 100 spelare

Nu är vi uppe i 104 spelare som har deltagit i årets Torsdagsgolf och snittet per tävling ligger på 44 och är en mycket bra ökning mot föregående år! Det är också positivt att fler riktigt bra golfspelare väljer att spela Torsdagsgolfen. Trots att tävlingen är en nettotävling väljer vi den här veckan att lyfta fram veckans bruttotopp och det är Terry Burgoyne på 67 slag, Henrik Lundh 69, Martin Phil och Max Åkerberg 70 och Isac Thelander 71, samtliga fem spelare placerar sig också i toppen av A-klassen. I den sextonde deltävlingen hittar vi överst på prispallen i A-klassen Martin Pihl på 67 slag och i B-klassen är Stefan Idrén i topp med 68, båda herrarna kammade hem var sin 12 poängare i Order of Merit. Grattis alla till mycket bra golfspel! Ställningen i Order of Merit och Running Eclectic följer du i Min Golf. Du vet väl om att vi har utökat Running Eclectic till två klasser, läs mer om detta under Info Torsdagsgolfen.
Resultat deltävling sexton

OBS! Starttider för Block 3 den 16 augusti 15.50-16.30.

Vi syns igen den 16 augusti!


Ändrade tävlingsbestämmelser mm

Tävlingsledningen för Torsdagsgolfen har bestämt att göra ett par ändringar av årets tävlingsbestämmelser. Det är att vi under september kommer att spela fyra 10 håls tävlingar och att vi utökar Running Eclectic till två klasser, A upp till Hcp 9,9 och B Hcp 10-36.

Du får inte missa att vi har shotgun start torsdagen den 30 augusti kl. 16 och att vi spelar Torsdagsgolf onsdagen den 5 september istället för torsdagen den 6 september. Du har väl också koll på att när du har spelat sju deltävlingar kan du anmäla dig till avslutningstävlingen den 29 september.

Mer om detta och ändrade blocktider kan läsa om i Info & ändrade tävlingsbestämmelser under Info Torsdagsgolfen. 


Fyra 68:or i topp i A-klassen

Det var mycket bra resultat i den femtonde deltävling av Torsdagsgolfen. Inte mindre än fyra spelare med 68 slag i topp i A-klassen, bäst denna gång Marcus Ericsson som i sin första Torsdagsgolf för året slog till med 68 slag netto och 70 brutto. I B-klassen vann Stefan Wiberg på 69 slag och tog därmed sin andra 12 poängare för året. Stefan ligger också etta i Order of Merit med 63 poäng, två poäng före tvåan Magnus Frödén. Återigen många bra bruttoresultat, bäst var Terry Burgoyne med 67 slag. Grattis alla till bra golfspel!
Resultat deltävling femton

OBS! Starttider för Block 3 den 9/8 16.10-16.50.

Välkomna igen den 9 augusti!


Martin och Christer slog till med 64 i värmen

Det var den varmaste Torsdagsgolfen i år med temperaturer på eftermiddagen över 30 grader men det bemästrade spelarna mycket bra. Vinnare i A-klassen på utmärkta 64 slag Martin Pihl och segerherre i B-klassen med samma fina resultat Magnus Christersson. Netto resultaten är ett bra mått på spelstandarden men brutto resultaten visar den verkliga spelstyrkan. Vi har många riktigt duktiga golfspelare som är med i Torsdagsgolfen och till nästa år är det kanske dags att komplettera med något extra bruttopris. Vi uppmärksammar denna vecka flera mycket bra bruttoresultat, bäst var Terry Burgoyne och Tyko Tuohimaa båda med 66 slag, trea Martin Pihl 69 och fyra Daniel Rehncrona 72. Grattis alla till bra golfspel! Du följer väl resultaten för Order of Merit och Running Eclectic i Min Golf!
Resultat deltävling fjorton

Vi ses igen den 2 augusti!


Terry briljerade med att gå runt på 66 brutto

Terry Burgoyne briljerade i den trettonde deltävlingen med att gå runt på 66 slag brutto, vilket för hans del ger ett nettoresultat på 68 och det räckte till en förstaplats i A-klassen. Tretton kan betyda otur men med det gjorde det inte för Terry men däremot skapade det lite oflyt för våra Git administratörer som gör att det är några småfel i resultatlistan i Min Golf. Det får vi ha överseende med men det är tur att vi kunnat göra några rättningar i sidotävlingarna. Rätt ska vara att Thomas Jonson kom tvåa i A-klassen med 68 slag och trea placerade sig Mats Steerling på 69. I B-klassen segrade Dan Spjern på utmärkta 66 slag och inte 68 som det står i resultatlistan. Inga ändringar den här veckan i toppen av Order of Merit och Running Eclectic. Grattis alla till bra golfspel!
Resultat deltävling tretton

Vi ses igen nästa torsdag!


Magnus tog sin tredje tolvpoängare

Magnus Lantz tog sin tredje tolvpoängare i deltävling tolv genom att vinna A-klassen på 66 slag och var också bäst brutto med utmärkta 71 slag, grattis Magnus! I B-klassen hittar vi Bengt Andersson i topp med 67 slag. Magnus Frödén leder Order Of Merit med 57 poäng och lite överraskande med desto mer glädjande hittar vi "hardhittern" Michael Torndahl i topp i Running Eclectic med 46 slag. Grattis alla till bra golfspel! Så här långt är det 95 spelare som har varit med i årets Torsdagsgolf, det senaste tillskottet är Martin Strandh som i debuten placerade sig som fyra i B-klassen, Martin vi hälsar dig välkommen i gänget!
Resultat deltävling tolv

Välkomna igen nästa torsdag!


Peter och Stefan visade klassen

I deltävling elva var det dags för Peter Lindén och Stefan Bertilsson att vinna respektive klass med resultaten 67 och 68 slag och knep var sin tolvpoängare i Order of Merit. Ni vet väl om att i Order of Merit räknas de sju bästa resultat under hela säsongen och du kan följa ställningen i Min Golf. Vi noterar som vanligt att Terry Burgoyne är bäst brutto, nu med 72 slag. Grattis alla till bra golfspel! Det är oförändrat i topp i sidotävlingarna Running Eclectic och Order of Merit och som sagt mer om detta kan du läsa i resultatlistan.
Resultat deltävling elva

 Välkomna igen den 12 juli!


Mats och Bengt tog var sin 12 poängare

I den tionde deltävlingen för säsongen tog Mats Eckerstig med 68 slag och Bengt Kinell med 70 slag var sin 12 poängare i Order of Merit genom att vinna var sin klass i veckans tävling. Återigen bästa bruttoscore för Terry Burgoyne, denna gång med 70 slag. Stefan Wiberg gick upp i topp i Order of Merit med 50 poäng och Dan Spjern toppar fortfarande Running Eclectic med 47 slag. Grattis alla till bra golfspel!
Resultat tionde deltävlingen

Vi ses igen den 5 juli!


Extra Glad midsommar för Magnus och Ulf

Nu är det 90 spelare som har spelat Torsdagsgolf den här säsongen, ett bra facit så här långt. Vinnare i A-klassen denna vecka Magnus Frödén med 69 slag och i B-klassen hittar vi Ulf Bergh i topp med 71 slag. Bästa brutto i den nionde deltävlingen Johan Weitz och Marcus Lundh båda 75 slag. Order Of Merit leder Mikael Åberg med 46 poäng och i Running Eclectic toppar Dan Spjern med 47 slag. Grattis alla till bra prestationer!
Resultat nionde deltävlingen

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 28 juni!


Jonsons andra raka och första för Wiberg

Thomas Jonson visade återigen toppklass som vinnare i A-klassen med 65 slag och tog därmed sin andra raka seger. Tvåa var Terry Burgoyne med fin fina 68 (66 brutto) och trea i A-klassen med samma nettoresultat Per Danielsson. I B-klassen tog Stefan "Bulla" Wiberg sin första seger med 69 slag. Det är oförändrat i topp i Order of Merit och Running Eclectic och mer om detta kan du läsa i resultatlistan. Grattis alla till bra golfspel!
Resultat åttonde deltävlingen

Vi ses igen den 21 juni!


Första vinsten för Jonson och Brandt

Nystarten för Torsdagsgolfen har varit bra, efter sjunde deltävlingen ligger deltagarsnittet på 51, en mycket bra ökning som vi hoppas håller i sig. I A klassen var denna gång Thomas Jonson bäst med 69 slag och i B klassen lyckades Klas Brandt vinna med 66 slag. Som vanligt gjorde Terry Burgoyne bästa bruttoscore, denna gång på banans par, 70 slag. I sidotävlingarna Order Of Merit och Running Eclectic är det oförändrat läge med Mikael Åberg och Dan Spjern i topp. Grattis alla till bra prestationer!
Resultat sjunde deltävlingen

Välkomna igen nästa torsdag!


Paul 66, Arne 66, Danne 66 och P-A 66, grattis

Det var mycket bra resultat i den sjätte deltävlingen med Paul Ljungquist som segrare i A-klassen med fin fina 66 slag, i B-klassen var Arne Johansson i topp också med 66 slag, i B-klassen lyckades dessutom både tvåan Dan Spjern och trean Per-Anders Hörlin få till 66 slag. Bäst brutto denna gång Terry Burgoyne och Mikael Åberg båda 74 slag. Mikael Åberg återtog ledningen i Order Of Merit med 39 poäng, sju poäng före Magnus Frödén. I Running Eclectic gick Dan Spjern upp i topp med slag 50 slag, fyra slag före tvåan Klas Brandt. Grattis alla till bra prestationer! Golftävlingar samlar golfare i olika åldrar och så är det också i Torsdagsgolfen, den här veckan var åldersspannet mellan yngsta och äldsta spelaren 46 år, det glädjer oss.
Resultat sjätte deltävlingen

Välkomna till nästa tävling den 7 juni!


Andra raka för Magnus och 4xThomas i topp i B

Magnus Lantz slog till igen och tog sin andra raka seger med fin fina 68 slag och delar därmed ledningen i Order of Merit på 31 poäng. I B-klassen blixtrade J-Södras Materialspecialist Thomas Ek till och vann med utmärkta 66 slag. Vi gratulerar dagens vinnare och dessutom vår gamle heders Pro Terry Burgoyne som utmärkte sig genom att fixa bästa bruttoresultat med 71 slag. Vi glädjer oss också med nykomlingen Klas Brandt som gick upp i topp i Running Eclectic med 56 slag, bra spelat! Noterbart är att 4xThomas belade de fyra topp placeringarna i B-klassen och mer om detta kan man läsa i resultatlistan. 
Resultat femte deltävlingen

Vi ses igen den 31 maj!


Magnus och Per-Anders klarade vinden bäst

Den fjärde deltävlingen med 50 startande blev en ganska blåsig tillställning med en bitvis kall nordan. Magnus Lantz segrade i A-klassen med utmärkta 67 slag och i B-klassen blixtrade bowling virtuosen Per-Anders Hörlin till med goda 71 slag, grattis till klassvinnarna! Bästa bruttoscore denna gång, Magnus Lantz och Daniel Rehncrona båda 73 slag, bra spelat! Mikael Åberg toppar fortfarande Order of Merit med 31 poäng och ligger också i topp i Running Eclectic tillsammans med Magnus Frödén på 59 slag. Resultat fjärde deltävlingen.

Välkomna till nästa Torsdagsgolf den 24 maj!


Jämt i toppen på Order of Merit

Efter tre deltävlingar har det utkristalliserats sig en topp trio i Order of Merit som alla plockat höga poäng varje tävling. Mikael Åberg håller fortfarande ledningen med 27 poäng före Magnus Frödén även han 27 och på tredje plats hittar vi "årets överraskning" Ola Svensson med 26. Vinnare denna vecka i A-klassen är Per Danielsson med 70 slag, tvåa Magnus Frödén också han 70 och i B-klassen lyckades Christoph Siebmanns bäst med 73. Vi gratulerar även Mikael Åberg för bästa bruttoscore 76 slag, inget pris i denna gren men äran är desto större. Resultaten hittar ni som vanligt i Min Golf.

OBS! Nästa deltävling spelas den 17 maj så ni får hålla ut till dess, ingen tävling den 10 maj på Kristi Himmelsfärdsdag! 


Grattis till Daniel och Tommy

Årets andra deltävling i Torsdagsgolfen samlade 54 deltagare. Ett stort grattis till klass segrarna Daniel Johansson 68 slag i A-klassen och Tommy Edefiell 66 slag i B-klassen. Order of Merit toppas efter två tävlingar av Mikael Åberg med 20 poäng före Ola Svensson 18 och Magnus Frödén 17, följ resultaten i Min Golf.

Nästan 80 medlemmar har redan anmält sig till de reserverade tiderna som bokas via Bokat.se, men det finns plats för fler och tveka inte att anmäla dig, läs mer under Info Torsdagsgolfen.

OBS! Starttiden för block 3 den 3 maj är 16.10-16.50


Premiären är avklarad med 48 deltagare

Det blev en mycket lyckat premiär för Torsdagsgolfen med 48 deltagare som var många fler än våra förväntningar. Vi gratulerar klass segrarna Mikael Åberg i A-klassen och Dejan Roman i B-klassen som fixade var sin tolvpoängare i Order of Merit. Hela resultatlistan kan du se i Min Golf där du också kan följa resultaten i Order of Merit och Running Eclectic. Nu får vi ladda för första 18-håls tävlingen som spelas den 26 april. 

OBS! Starttiden för block 3 den 26 april är 15.50-16.30.


Torsdagsgolfen startar med en 10 håls tävling

Den 19 april när Torsdagsgolfen startar för säsongen är inte hela banan öppen för spel varför vi väljer att starta med en 10 håls tävling, i övrigt är det samma upplägg som en helt vanlig veckotävling.

OBS! Starttiden för block 3 den 19 april är 16.30-17.10.

Du missar väl inte att anmäla dig till de reserverade tiderna. Att anmäla sig till tiderna är ett bra sätt att komma in i gemenskapen och få nya spelpartner. Läs hur du anmäler dig under Info Torsdagsgolfen.

Vi hälsar dig mycket välkommen till Torsdagsgolfen!


Torsdagsgolfen startar den 19 april
- om vädret och banan tillåter

I år blir det mer fokus på veckotävlingarna, vi korar årets torsdagsgolfare med en Order of Merit där de sju bästa tävlingarna räknas och en Running Eclectic kommer att vara ett inslag under hela säsongen. Avslutningstävlingen spelas lördagen den 29 september med shotgunstart.

Torsdagsgolfen spelas alltid från Gul tee som slaggolf i två klasser, valfri start och spelpartner och tävlingen är öppen för alla herrar över 18 år med officiellt handicap.

Reserverade tider kommer att finnas i tre olika tidsblock och vi skrotar den gamla bokningslistan på anslagstavlan. Vi utnyttjar möjligheterna i Bokat.se för att administrera tiderna på bästa sätt.

Av startavgiften som är 100 kr/tillfälle går 60 procent till priser i veckotävlingen och 40 procent till priser i Order of Merit, Running Eclectic och Avslutningstävlingen.

Har du några frågor går det alltid bra att kontakta någon i tävlingsledningen och läs gärna mer om Torsdagsgolfen under Info Torsdagsgolfen.

Välkomna till en nystart för Torsdagsgolfen!

Tävlingsledningen

 

 

 

 

 

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf