JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Slutspel i Folksam Paragolf Tour
avgörs på Jönköpings GK 19-20 september

(Foto: Susanne Persson. golf.se)

Helgen 19-20 september avgörs i Folksam Paragolf Tour på Jönköpings Golfklubb. Alla spelare som uppfyller SGF:s krav på funktionsnedsättning är välkomna oavsett ålder, kön och spelkapacitet. Tävlingarna genomförs i två kategorier där kategori 1 omfattar fysisk funktionsnedsättning och kategori 2 utvecklingsrelaterad (intellektuell eller neuropsykiatrisk) funktionsnedsättning.
Tävlingen på Jönköpings Golfklubb är tourens slutspel och en av totalt fem deltävlingar.

– Golf är en fantastisk källa till kraft, inspiration och glädje. Att se möjligheter istället för hinder, oavsett förutsättningar, är en av idrottens styrkor, säger Henrik Stenson, golfstjärna och ambassadör för paragolf i Sverige.
Tävlingen avgörs över två dagar, med 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen.  Till slutspelet kommer spelare från hela Sverige.
– Vi har också en hel del lokala representanter i startfältet vilket så klart ger tävlingen en extra krydda, säger Thomas Holm, klubbchef på Jönköpings Golfklubb och fortsätter:
– Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda tävlingsarena för Paragolf. Tillgänglighet har varit prioriterat hos oss under många år. Och när du ser dessa spelare förstår du verkligen golfens kärna; här kan alla mötas på samma villkor och tävla mot varandra.