Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

JGK på Facebook

JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

”Vintern” lyser med sin frånvaro och många tycker detta är bra, och frågar varför är inte banan öppen? Det är ju så grönt och fint ute! 
Här nedan följer en kort beskrivning av vilka utmaningar vi har kvar innan vi kan starta säsongen.


Regn

Om du har varit ute i naturen så har du nog märkt att det är blött i marken, Jönköping fick bara under februari 113 mm regn på redan mättad mark. Du som följer oss på banan på Instagram (@jgkgreenkeeper) har kunnat se en del bilder från banan där Tabergsån har haft väldigt högt vattenstånd. Det gör att vissa områden på banan är otroligt blöta, även om greenerna är hyfsat torra, så är kringområdena på sina håll mycket blöta.


Kyla/Snö

Väder är inte lätt att förutspå, men enligt de väderprognoser som finns att tillgå just nu så kommer det att vara kalla nätter och bara enstaka plusgrader på dagarna under hela mars månad. 
Gräsplantan behöver en dygnsmedeltemperatur på 6-7 plusgrader för att börja växa och vara mottaglig för näring, och gödsel spelar ingen roll innan plantan är mottaglig för det.  
All påfrestning på gräset under denna period är ett slitage som inte läker om det är som nu, runt nollan i medeltemp. Ett slitet gräs är också mer mottagligt för sjukdomar, vilket kan leda till att vi får med oss stora skador en bra bit in på säsongen, vilka kostar både tid och pengar att reparera. 

För närvarande så ser greenerna ut att ha klarat vintern bra, men som sagt det verkar vara en månad av vinterväder kvar. 

Om väder och vind tillåter så har vi som mål att öppna driving rangen inom en vecka eller två och korthålsbanan om 2-3 veckor.

Markus Rehnström
Banchef

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Integritetspolicy

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf