JGK på Twitter

JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Efter fem år som ordförande lämnade Ingrid Rehncrona 1 januari över ordförandeklubban till Ola Svensson.
– Ett ärofyllt uppdrag i en klubb som står för hög kvalitet och fina traditioner i ett unikt centralt läge.  En bra grund att jobba vidare med, säger Ola Svensson.

Efter fem år i styrelsen som styrelseledamot och vice ordförande blev Ingrid ordförande 2013.
– Anledningen till att jag tog uppdraget vara att det fanns många förändringar i organisationen som behövde göras. Och det blev en långtifrån en mjukstart med en bana hårt sargad av vintern. Den nya organisationen mynnade ut i att vi minimerade antalet anställda och en ny ledning för banan tillsattes. Någonstans i det tuffa arbete som vidtog då lades grunden till det som känns så bra att lämna över idag, säger hon och fortsätter:
– I flera år har vi också jobbat för att få så mycket som möjligt i samlad regi för en bättre helhetsupplevelse. Idag har vi också det. Klubben äger range, shop och kansli är sametablerade, proverksamheten ägs av klubben och från och med 2018 är även shopen i klubbens regi.

Två nya klubbchefer
Och apropå organisation, du har under de här fem åren varit med om att rekrytera två klubbchefer:
– Ja,  Sandra Tancred som kom in med stor kunskap inom golfen samt sitt breda kontaktnät i Golfsverige: Hon var en otrolig tillgång vid nämnda organisationsarbete.
Sandra fick i början av 2016 erbjudande att bli klubbrådgivare på SGF och hon tog den chansen att gå vidare i sin karriär.

– Nu senast  rekryterades Thomas Holm som har många viktiga Jönköpingskontakter.
 Så en bolagisering uppe på det...
– En nödvändig, men krävande åtgärd. Vi inledde arbetet med bolagiseringen 2015 och när vi nu lämnar 2017 ska allt vara på plats.  Bolagiseringen har tagit mycket tid och energi vilket har gjort att vissa framtidsplaner tillfälligt lagts på is. Skönt att vi är förbi det stora arbetet.

Bäst med målvaktsklubban
Ingrid kan alltså blicka tillbaka på en intensiv ordförandetid.
Vad har varit dina styrkor?
– Jag är driven, engagerad och har förmåga att se helheten. Erfarenheten av organisations- och personalfrågor har också varit viktig. Har vi en bra organisation och personal som trivs kan vi försätta berg. Jag har också ett stort kontaktnät inom klubben och jag har gärna tagit del av deras kunskaper.
Vad har motiverat dig att engagera dig som ordförande?
–  Att få se utvecklingen av både människor och verksamhet. Klubbhjärtat har om möjligt blivit ännu större när man ser sambanden. Vi är en ideell klubb som håller på med idrott. Samtidigt balanserar vi det med att vi måste få ihop ekonomin och erbjuda en attraktiv upplevelse.
 Nu lämnas alltså stafettpinnen över till 58-årige Ola Svensson.
– Jag har varit medlem i klubben i snart 20 år. Är en högst medioker golfspelare. men jag gillar att spela och brukar vara med i Torsdagsgolfen.
Det var  dock med en annan klubba som Ola inledde sin idrottsbana.
– Jag var målvakt i HV71 när vi gick upp i Elitserien första gången. Efter den egna spelarkarriären var jag också ungdomsledare i över 10 år i HV71.

Analytisk civilingenjör
Olas yrkeskarriär har en civilingenjörsutbildning i botten.
– Kompletterat med en hel del ekonomi också.
Affärsområdeschef på Combitech, produktutvecklingsansvarig och VD på VSM Group samt ett antal styrelseuppdrag finns bland annat på meritlistan.
– Som ledare är jag en god lyssnare, analytisk och bra på att dra slutsatser från det jag hör. Mina olika yrkesroller har också lärt mig vikten att kunna delegera och motivera. Att lita på människor.
Vad var det som lockade när du fick frågan från valnämnden?
– Jag har rimlig bakgrund och känner samtidigt att jag just nu har tid för uppdraget. Sedan ser jag en utmaning i att utveckla klubben. Jag känner stort hjärta för Jönköpings GK.

Positivt resultat
Överlämningen har pågått i några månader. Och bland råden som Ingrid nu ger sin efterträdare är närvaro det viktigaste.
– Att vara aktiv i golfen, i aktiviteter. Känna av vad som händer på klubben, säger hon.
Hur kommer jag som medlem att märka att det är en ny ordförande i JGK?
– Inget dramatiskt. Jag ser inga bränder som behöver släckas. Vi ska fokusera på upplevelsen, banan, området, klubbhuset och bemötande precis som tidigare.Trivsel hos medlemmar och personalen, stolthet för att vara en del av JGK. Vi ska också jobba vidare för att lägga en god ekonomisk grund för verksamheten, säger Ola.
Ur den aspekten är det en nöjd avgående ordförande som nu lämnar över med ett gott resultat.
– Det lutar åt närmare en miljon i plusresultat för 2017. Det visar att vi efter bolagisering och omorganisation nu är på rätt väg, avslutar Ingrid Rehncrona.