JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Slutspel i Folksam Paragolf Tour
avgörs på Jönköpings GK 19-20 september

(Foto: Susanne Persson. golf.se)

Helgen 19-20 september avgörs i Folksam Paragolf Tour på Jönköpings Golfklubb. Alla spelare som uppfyller SGF:s krav på funktionsnedsättning är välkomna oavsett ålder, kön och spelkapacitet. Tävlingarna genomförs i två kategorier där kategori 1 omfattar fysisk funktionsnedsättning och kategori 2 utvecklingsrelaterad (intellektuell eller neuropsykiatrisk) funktionsnedsättning.
Tävlingen på Jönköpings Golfklubb är tourens slutspel och en av totalt fem deltävlingar.

– Golf är en fantastisk källa till kraft, inspiration och glädje. Att se möjligheter istället för hinder, oavsett förutsättningar, är en av idrottens styrkor, säger Henrik Stenson, golfstjärna och ambassadör för paragolf i Sverige.
Tävlingen avgörs över två dagar, med 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen.  Till slutspelet kommer spelare från hela Sverige.
– Vi har också en hel del lokala representanter i startfältet vilket så klart ger tävlingen en extra krydda, säger Thomas Holm, klubbchef på Jönköpings Golfklubb och fortsätter:
– Vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda tävlingsarena för Paragolf. Tillgänglighet har varit prioriterat hos oss under många år. Och när du ser dessa spelare förstår du verkligen golfens kärna; här kan alla mötas på samma villkor och tävla mot varandra.

Hej, Anna och Peter heter vi som från 1:a september tar över efter Johnny på Jönköpings Golfrestaurang.

Vi hoppas på en fin sensommar och höst med härliga golfdagar och uteaktiviteter. Våra öppettider blir måndag till lördag 08.00 till 19.00 och söndagar 08.00 till 16.00.
Lunchen serveras som vanligt och på eftermiddagarna erbjuds en mindre meny både för att sitta ned eller hämta och äta direkt.

Fredagar och lördagar kör vi ”aftergolf” från 15.00 på terrassen (vid dåligt väder flyttar vi in) med erbjudande på grillat och dryck.

Kiosken kommer att ha öppet från 07.00 till 21.00 eller till det är mörkt i slutet av månaden.

När golfsäsongen är slut blir det olika dryckesprovningar och extra öppet på söndagar med ”filebuffe”. Mer information om detta längre fram.

Välkomna!
Peter och Anna Ottosson

036-761 78 Restaurangen
076-8708008 Peter
0736-797335 Anna

Här kommer ett riktigt bra erbjudande till dig som vill uppdatera garderoben med klubbloggade kläder från Footjoy
Se hela medlemserbjudandet och beställ här.

Kampanjen gäller fram till den 11 juli 2020.

H E R R

D A M

En av Jönköpings Golfklubbs mångaåriga företagspartners Onepartnergroup utökar nu sin närvaro på klubben genom att profilera en av våra golfbilar:
– Golfklubben är en social arena där många får chansen till aktivitet och rörelse utomhus. Det känns ju just nu mer angeläget än någonsin, kommenterar Onepartnergroups vd Johan Skogeryd.

Skulle tävlingen kunna bli av i pandemitider?
Kunde det hotande åskvädret göra så att vi fick avbryta?
Skulle priserna räcka, bullarna vara goda och skulle barnen orka i den 28-gradiga värmen?

Frågorna var många, men med bara två avhopp pga sjukdom och endast åskmuller på avstånd kunde tävlingen, eller ”träningstävlingen”, genomföras på allra bästa sätt.

Jönköpings golfklubb hade samlat föräldrar som funktionärer och ”raggat” priser hos sponsorerna vilket gjorde att alla barn och ungdomar fick pris! Enligt reglerna fick barnen upp till 13 år samma pris utan att resultaten redovisades.

De minsta gick två varv på vår korthålsbana (=12 hål) och uppvisade fint och snabbt spel ivrigt påhejade av både föräldrar, syskon och mor-/farföräldrar.

De äldre barnen delades upp i fyra klasser och spelade 10 hål på stora banan. Även där fick vi se och höra om bra spel och mycket fint genomförande. Man fick lära sig att räkna ut sin nettoscore och i de två äldsta klasserna utsågs segrare som fick hålla tacktal och få applåder.

En mycket lyckad dag, som vi hoppas kan upprepas på någon av våra klubbar i Golfköping. Tack alla för att ni kom!

Tack även till sponsorerna!

/Signerat Hans Ljungkvist