JGK på Twitter

JGK på Youtube

Nyheter på Jönköpings GK

Den 17/8 spelades Golfköpingsfinalen på JGK.
14 spelare från hemmaklubben var kvalificerade för spel.

Det blev två segrar, Open-klassen vanns av Marcus Ericsson på 66 slag brutto & i A-klassen vann Daniel Rehncrona på 65 netto.

På den totala leaderboarden placerade sig Daniel Rehncrona på en 6:e plats och Sebastian Roman 8:a.

Nästa år tar vi nya tag och hoppas på fler JGKare i finalspelet!!

Årets klubbmästerskap är spelade.

Segrare för 8:e gången i Herr klassen blev Markus Rehnström, stort grattis!

Nedan följer resultatlistor:

1.a Magnus & Philip Frödén
2.a Daniel Rehncrona & Carl Bertilsson
3.a Ulrik Jonson & Henrik Samuelsson

På klassisk mark, för dagen klassiskt regnigt också, på Gleneagles blev Cajsa Persson i lag med Linda Wessberg Europamästare. Detta efter ett rafflande drama mot Frankrike som dessutom direktsändes i SVT.

Stort grattis! EM-Guld - hur smakar det?

– Tack. Ja, alltså vilken grej.  Det smakar såklart fantastiskt. Det känns så sjukt kul, tror inte jag fattat det fullt ut riktigt än.

Vad var nycklarna till att du och Linda lyckades gå hela vägen?
– Vår teamkänsla! Vi spelar ungefär samma typ av golf och hade varandras rygg hela veckan. Vi kunde vara öppna och ärliga i vårt tänk och spelsätt. Sedan hade vi väldigt roligt ute på golfbanan.

Något speciellt slag som du kommer att minnas från helgen?
– Semifinalen mot Laura Davis och Georgia Hall var tuff. Vi var tre ner efter 13:e och lyckades till slut vinna på hål 18. På hål 17 hade Linda slagit en riktigt bra drive och jag hade bara en 7:a kvar på en par femma. Det var dock över vatten och till en relativt tajt pinne. Jag visste att vi var tvungna att  vinna hålet. Mitt hjärta slog stenhårt. Jag älskar känslan och slog upp den till 3 m och vi vann hålet.

Vad betyder den här framgången?
– Den är ett kvitto på att jag kan spela bra golf under press och vinna mot stora namn där ute. Att det jag gör är på rätt väg. Vinsten ger mig motivation och mersmak för att kunna vara på prispallen igen.

Hur firade ni segern?
– Först av allt med en riktigt varm dusch, det var ganska så kallt de sista hålen och jag var genomblöt. Sedan åt jag middag med mamma och pappa. Jag är så tacksam att de varit med hela helgen. Linda var tvungen att stressa till sitt flyg så vi får fira ihop senare i veckan eller en annan gång.
Hur ser ditt närmaste program ut?

– Först en tävling i Sverige om några veckor. Sedan Frankrike, Spanien, Indien, Kina och Spanien igen i höst. Guldet blir en bra boost inför höstens utmaningar!

Dags för fjärde deltävlingen i Race To Next Year. Denna gång är det JGK-Shopen/Cobra som sponsrar med fina priser. Singeltävling med dropin-start, d v s du anmäler dig innan start (via GIT eller i receptionen) och spelar sedan vid valfri tid och med valfri spelpartner.