Efter årsmötet i höstas fick vi i uppdrag att se över utformningen av ligaspelet inför årets säsong. Underlag har varit Rolands förslag, som han presenterade då tillsammans med interna diskussioner, analyser och kom-mentarer från bla PO, Lars-Jan mfl. Tack för all input. Utöver det har det säkert även diskuterats under vinter-aktiviteternas fika. Nu på vårmötet kommer det vara en punkt, att ta ställning till det som vi i ledningsgruppen kommit fram till.

Här då förslaget i korthet:

• Klassgränsen mellan A- och B-klass justeras när vi vet utfallet av hcp-revisionen
  • Max hcp 54
  • A-klassen spelar från blå tee och B-klassen från röd tee, när inget annat anges
  • Resultatet redovisas med scoreboard = netto över par (jfr kvallistan till GG)
  • Ligan delas in i vår, sommar, höst och sammanräknad
  • Pris till alla vinnare i varje deltävling
  • Pris till de 5 bästa i varje sammanräknad etapp och klass
  • Allans klubba till vinnaren - säsongen sammanräknad – i A-klassen
  • Pelles nyinstiftade klubba till vinnaren – säsongen sammanräknad – i B-klassen
  • Ny reviderad version av statuterna för ligan, se statuter

Simulerade ex. baserade på 2019 års resultat: Etapper Allans klubba Pelles klubba