Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

JGK OV logo transparent

Välkommen till
O/V sektionen
2018-05-22

Ettan från vit
2015  2016   2017
Golf.se   O/V golfen  Resultat Ligan   Nästa tävling  Tävlingsprogrammet  Spel&Regler   JGK-väder   Kontakt
Curling   Resultat   Ligan        Bangolf  Resultat  Ligan      Bowling  Resultat  Ligan       Boule  Resultat  Ligan
     
OBS   Gamla Grabbar på A6 onsdag 23 maj, se inbjudan och GIT!
Psst   Arbetsgruppen samlas nästa gång måndag 11 juni kl 08.30, samling vid maskinhallen!
Psst   Vi behöver ställa upp med 12 golfvärdar under maj-sep, anmäl till kansliet, se PM och schema!

 

Smålandsserien för H70 hade premiär måndagen 14 maj. H70 division 1 spelades på Sand. JGK inledde premiären bäst med 317 slag närmast före Växjö med 322. Individuellt var JGKs Bo Sjöholm och Växjö’s Mats Nordenberg bäst, båda med 77. Nästa omgång spelas måndag 4 juni hemma på Kättilstorp. Se tabellen.

Tävlingskommittén 2018-05-14

Bo Sjöho, 2017

 

Det var lite glest i bussen till St Arild tisdag 24 april. Vi brukar vara runt 30 men i år blev vi bara 20. St Arild bjöd oss på kaffe och fralla när vi kom och sen även lunch efter spelet. Banan var fin och inget regn under tävlingen, däremot blåste det rejält. Arildarna behärskade vinden bättre än oss och vann lagtävlingen stort. Returen hos oss spelas tisdag 18 september.

Gruppbild St Arild 2018
         
St Arild GK
Kent Gustavsson
Sverker Ingvarsson
Sivert Andersson
Göran Lengqvist
Sven Persson
367
  70
  71
  74
  75
  77
Jönköpings GK
Per-Olof Persson
Karl-Axel Rydberg
Pär Malmvall
Anders Wibring
Bengt Rydell
397
  79
  79
  79
  80
  80
St Arild 2018

Se även resultatlistan och fler bilder

Tävlingskommittén 2018-04-28

   

 

O/V sektionens vårmöte hölls i klubbhuset tisdag 13 mars. Det samlades 45 medlemmar till mötet. Pär Malmvall öppnade med att hälsa medlemmarna liksom Ola Svensson & Thomas Holm välkomna.

Ola inledde med att informerade om det goda resultatet som uppnåtts efter bolagiseringen och ”magrat” organisationen. Han rapporterade även om styrelsens syn på medlemsstatusen, kommittéerna samt både långsiktiga och kortsiktiga projekt som planeras.

Thomas tog sedan över efter Ola. Han beskrev det nya upplägget med shopen i egen regi igen, som erbjuder förmånliga medlemspriser. Vidare att GIT-systemets statistik visat att det spelades 23 000 ronder på banan under förra året. Det ger ett bra underlag till vår beläggning samt ”mixen” av egna medlemmar och gäster. Thomas tog också upp klubbens initiativ till en lagtävling sk. Gentlemannagolf mellan Golfköpingsklubbar. Laget består av 10 spelare: 4 ur H60, 4 ur H70 och 2 ur H80.  Tävlingen spelas i år med en våromgång på JGK och en höstomgång på A6. Samtliga Golfköpingsklubbar är inbjudna att delta.  

Därefter var det dags för Peter Eckerbom att berätta om sin tillsammans med hustruns resa till Nya Zeeland i höstas. Peter hade gott om bilder att prata till. För de som vill se mer finns ”Eckerboms resor” på webben.

Sedan följde paus med öl och macka från restaurangen.

Klubbens ordförande

Peter Eckerbom

SO & Uno på vårmötet 2018   Vårmötet 2018  Vårmötet 2018

Pär Malmvall valdes till ordförande och Lennart Gabrielson till sekreterare för det fortsatta mötet. Jan Kärnhall och Christer Arrhov utsågs att justera protokollet. Mötet ansågs behörigt utlyst och föredragningslistan godkändes utan ändringar.

Kassören redovisade sektionens ekonomi. Kassabehållningen är som planerat, vilket möjliggör att vi kan fortsätta att subventionera våra gemensamma aktiviteter. Startavgiften när vi har gemensam lunch är sänkt i övrigt oförändrat.

Klubbmästaren informerade om våra resor till St Arild i vår och sedan Omberg, dit vi samåker i egna bilar i höst. Anmälningslista till vårresan fanns tillgänglig på mötet, vilket gjorde att flera anmält sig redan. Anmälningslistan och inbjudan anslås sedan på O/V tavlan.

Tävlingskommittén (TK) presenterade utfallet av vinteraktiviteterna : curling, bangolf, bowling och boule, som alla pågår under halvåret oktober-mars när vi inte golfar. Dessutom redovisades de 3 studiobesöken – nytt för i år - till KABE, polishuset och Kinnarps Arena.

TK fortsatte sedan med tävlingsprogrammet, som vanligt ett omfattande program med över 50 tävlingstillfällen. Efter omslopningen av banan har klassgränsen höjts till 16,0 för A-klassen. Det sociala golfandet är förhoppningsvis också tillgodosett med den mix av tävlingar som finns med gemensam samling efteråt. Nytt för i år är att vi delat in ligan i 3 etapper: vår apr-maj, sommar jun-jul och höst aug-sep där det utses en vinnare i vardera klassen. Damerna har meddelat att vi inte får någon inbjudan till mixtävling i år på grund av för dålig uppslutning de senaste två åren. O/V har även lovat klubben att ställa upp med 8 golfvärdpar 4 helger (lör-sön) under maj-aug.

Göran Windell som ingår i den nybildade bankommittén informerade om upplägget som han gjort tillsammans med Marcus Rehnström inför årets säsongsjobb. Göran påpekade att vi behöver succession och gärna påfyllning till arbetsgruppen. Han nämnde även att Bengt Rydell ska hjälpa till som resurs för klubbens hemsida.

PO Persson gick igenom resultat och svar på regelfrågorna som delats ut i början på mötet. Roland Gustafsson var bäst och vann priset, ett 3-pack bollar.

Inga övriga frågor noterades.

Mötet avslutades med att ordföranden tackade medlemmarna för deltagandet.

Mötespresentationen   Regeltävlingen    Bilder   Protokoll

Ledningsgruppen 2018-03-15, uppdaterat med protokoll 2018-04-09

Sekreteraren vid vårmötet 2018

Kassören vid vårmötet 2018

Klubbmästaren vid vårmötet 2018

Göran Windell

 

Måndagen den 12 mars var det studiebesök i Kinnarps Arena. Vi var ca 20 deltagare även den här gången. Bengt Halvardsson fd arenachef tog emot oss i huvudentrén. Bengt guidade oss sedan runt i arenan, träningshallarna och ”bakom kulisserna”. Det blev många stopp och ställdes mycket frågor under vägen, vilket vittnade om det stora intresset bland oss. Pelle Malmvall tackade Bengt med en present och önskade honom välkommen att spela med oss i O/V golfen.

Ledningsgruppen 2018-03-12

Kinnarps Arena

Tävlingsprogrammet för 2018 är nu genomgånget med klubben och därmed preliminärt klart. Fortfarande saknas några uppgifter, som kommer i senare versioner, så var beredd på att det blir ändringar. Aktuell version kan du läsa här eller på övriga länkar till programmet.

Välkommen till en ny säsong med O/V tävlingar.

Tävlingskommittén 2018-03-09

O/V tävlingsprrogram 2018

På måndagen den 26 februari gjorde ett 20 tal O/V gubbar ett studiebesök hos Polisen i Jönköping. Där förevisade och berättade fd. kriminalaren Gunnar Hallqvist om myn-dighetens samling av förfalskad konst. Det var en mycket intressant och lärorik föredragning. Tror att var och en av oss som var där kommer att tänka både två och tre gånger innan man köper konst. Pelle Malmvall tackade Gunnar med ett presentkort: en golflektion alternativt en lunch på klubben.

Ledningsgruppen 2018-02-28

Hos Polisen 180226

 

Det var premiär för våra studiebesök hos KABE i Tenhult måndagen 29 januari. Vi var 22 deltagare, som blev väl mottagna med ett välkomponerat program. Först var det samling med kaffe/kaka och ljud/bildspel om KABE’s historia. När vi sen fått på oss besöksvästar och fått igång ”hörapparaterna” så var det guidad visning ute på fabriks-golvet. Efter att ha sett produktionen med  alla insatsvaror, för- och slut-montering så förstår man att husvagnar och husbilar blir dyra. Besöket avslutades med att Pelle tackade vår guide med en present.

Ledningsgruppen 2018-01-31

Hos KABE 180129

 

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan

Inloggning Min Golf