Vi använder cookies för att förbättra vår sida och din besöksupplevelse. Genom att fortsätta använda jonkopingsgk.se godkänner du detta.

 

JGK OV logo transparent

Arkiv
2016

Golfresultat     Vinterresultat     Golfligan     Curlingligan     Bangolfligan     Bowlingligan     Bouleligan  

 

Årets jultradition hölls torsdag 22 december i curlingklubbens cafeteria. Det var ca 35 som Uno Ryttegård fått in anmälningar från den här gången. JGK-restaurangen levererade ett rikligt julbord, som var mycket uppskattat. Leif Gustavsson stod för musiken varvat med sina historier. Ordföranden Pär Malmvall avslutade med att tacka för den trevliga stämningen som alla är med och bidrar till samt önska en God Jul och Gott Nytt år.

Bilder från isen och cafeterian

2016-12-23
Ledningsgruppen

 

 

O/V sektionen höll sitt årsmöte i klubbhuset tisdagen den 1 november. Det samlades 35 deltagare till mötet den här gången. Mötet innehöll som vanligt formella årsmötes-förhandlingar, genomgång av årets tävlingar, klubbmästaren om våra resor, arbets-gruppens jobb på banan samt förslag och diskussioner om justeringar till nästa säsong. Det var ingen extern föredragning den här gången.

Pär Malmvall öppnade mötet med att hälsa alla välkomna. Pär valdes även till ordförande och Lennart Gabrielson till sekreterare för mötet. Lars Bentelius och Stig Wallin utsågs att justera protokollet. Mötet ansågs behörigt utlyst och föredragningslistan godkändes utan ändringar.

 

Klubbchefen Thomas Holm hälsades särskilt välkommen och fick inleda med sin information om klubbens status, verksamhet och närmaste planer. Thomas nämnde bl a att antalet medlemmar är nu ca 1300 vilket är en ökning jämfört med tidigare år. Vidare att det kan bli nödvändigt med investering i maskinparken. Ekonomiskt ser det svårt ut att undvika ett underskott i år. Det ställdes även en del frågor till Thomas, som avslutade med att tacka för arbetsgruppens värdefulla insatser under säsongen.

Verksamhetsberättelsen presenterades och godkändes i befintligt skick. Kassören redovisade sektionens ekonomi med resultat- och balansräkning. Årets utfall visade ett överskott på ca 10 000 trots ökade subventioner till resor och gemensamma luncher. Pål Brobäck läste upp revisionsberättelsen för året, varefter ledningsgruppen beviljades ansvarsfrihet för årets verksamhet.

Valet av funktionärer till ledningsgruppen genomfördes helt enligt valberedningens förslag.Det innebar omval av samtliga: Pär Malmvall som ordförande 1 år, Björn Lindén som kassör 2 år, Lars-Erik Jansson som klubbmästare 2 år, Lars-Ivar Sandstedt till tävlings-kommittén 2 år samt Anders Wibring till tävlingskommittén 2 år. Mötet omvalde även revisorerna Pål Brobäck och Jan-Inge Persson till nästa år samt till valberedningen Gunnar Kitréus och Stig Wallin.

 I pausen serverades det som vanligt öl och macka från restaurangen.

 

      

Tävlingskommittén redovisade resultaten ur den omfattande tävlingsverksamheten av ligatävlingar, klubbmatcher, Gamla Grabbar, seriespel och övriga. Årets tävlingar har samlat fler deltagare än tidigare, vilket avspeglas i det goda resultatet (se ovan). Poängligan som i år omfattade 30 omgångar samlade över 80 deltagare och totalt över 1250 starter. Johnny Ekberg vann ligan med en ”10:a” mer än Lars-Erik Jansson, så jämnt var det. Årets Gamla Grabbar slutade med att vi vann både lagspelet och finalspelet. I seriespelet blev det en 2:a plats för H60 i div 1, en 1:a plats för H70 i div 1, en 3:e plats för H70 i div 2 norra, en 6:e plats för H70 i div 2 mellan samt en 3:e plats för H80 i div 1.  

Tävlingskommittén presenterade även ett antal förslag att ta ställning till inför nästa säsong. Bland annat visades ett histogram som underlag för att få mer jämnstora klasser genom att sänka klassgränsen för A-klassen med 1 slag.

Klubbmästaren presenterade utfallet av vårresan till S:t Arild,och höstresan till Skyrup. Båda resorna är populära och samlade i år 36 resp. 22 deltagare. Lars-Erik efterfrågade mötet om förslag till resmål inför nästa år. Kravet att ha boendet i direkt anslutning till banan gör att det börjar ”tunna ut” med anläggningar där vi inte redan varit.

Göran Windell redovisade arbetsgruppens insatser på banan under året, som uppgått till över 800 timmar. Klubben, som upprepade gånger uttryckt sin tacksamhet till arbetsgruppen bjöd i år deltagarna tillsammans med damernas motsvarande på resa till Marks Golfklubb med lunch och spel.

P-O Persson frågade även i år mötet om det fanns tillräckligt intresse för vinterträning i studion inför nästa säsong och det gjorde det.

Mötet avslutades med att Pär tackade alla deltagare för mötet och årets verksamhet.

Presentationen     Verksamhetsberättelsen     Protokollet

2016-11-09 uppdaterad med protokollet
Ledningsgruppen

 

 

Onsdag 28 september hölls avslutningen av årets säsong, fastän det återstår 4 tävlingar i programmet. Vi spelade en lagtävling - pb i 3-mannalag – med kanonstart, gemensam lunch och prisutdelning efteråt. Pär Malmvall och Anders Wibring höll prisutdelningen i klubbrummet. Lars-Ivar Sandstedt i det vinnande laget tillsammans med Jan Kärnhall och Tommy Blomé tackade för tävlingen och lovordade sina medspelare.


 

Johnny Ekberg vann årets poängliga på 89 poäng lika många som Lars-Erik Jansson i B-klassen, med en 10:a mer än Lars-Erik. Johnny tog emot Allans klubba med egna reflektioner kring årets ligaspel samt med tack till alla som deltagit. Därefter var det Björn Lindéns tur att läsa upp alla 30 som placerat sig för ett priskuvert i ligaspelet. Lars-Jan Jonmarker hänsköt en fråga till lednings-gruppen att se över omfattningen av priskuverten inför nästa säsong. Totalt har ligan samlat 86 deltagare under 30 omgångar i 1261 starter, en ökning jämfört med förra säsongen. Se även fler bilder från avslutningen.

2016-10-02
Tävlingskommittén

 

Höstresan gick i år till Skyrup utanför Hässleholm. Vi blev 22 deltagare den här gången. Tror att alla var nöjda med resan efteråt. Det var svettigt båda dagarna med temperaturer över 25 grader. Poängbogeyn dag 1 resulterade i en ledarboll med Anders Wibring, Pär Malmvall, Lars Lorentzon och Kjell Kindbom. Det blev Kjell Kindbom som höll ihop det bäst och vann totalt efter sina 34 poäng dag 1 och 74:a i slaggolfen dag 2, vilket var 2 bättre än Pelle Malmvall som slutade 2:a.  I slaggolfen dag 2 var Lars-Erik Jansson bäst med 72, vilket räckte till en 6:e plats totalt. Klubbmästaren stod som vanligt för ett välskött arrangemang. Kjell tackade för arrangemanget och alla deltagarna för en trevlig tävling. Se resultat och bilder.

 2016-09-22
Tävlingskommittén

 

Finalspelet av årets Gamla Grabbar spelades måndagen 12 september i Götaström. Det spelas mellan alla Gamla Grabbar-klubbarna som är 15 och med 6 spelare från varje klubb. Lagtävlingen räknas som summan av de 5 bästa scorerna. JGK vann med 1 slags marginal till Tranås och inteckning i vandringspriset, se tabellen och resultatlistan.

2016-09-17
Tävlingskommittén

 

Femte och sista deltävlingen av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Götaström torsdagen den 1 september. Det var 96 startande från dubbla tees, vi var bara 16 den här gången. Därmed är gruppspelet avslutat, nu återstår enbart finalspelet - 6 spelare från varje klubb – i Götaström den 12 september.

Lagtävlingen vann hemmalaget närmast före JGK och Värnamo. Det innebar att JGK vann sammandraget med 15 slag före Isaberg. Individuellt var Kjell Rosén Götaström bäst med 68 i A-klassen och Rolf Lund Götaström med 72 i B-klassen. Bästa JGK:are P-O Persson som med sin parrunda (72 brutto = 72 netto) blev 2:a i A-klassen.

  Omg   Tot     JGK      
Jönköpings GK
Isaberg GK
Värnamo GK
Hooks GK
Götaströms GK
453
459
456
459
440
   2198
2213
2222
2235
1812
  P-O Persson
O Näslund
J Gustavsson
G Windell
T Cewers
S-O Nilsson
72
74
75
77
77
78
   

Se även tabellenresultatlistan och kvallistan.

2016-09-05
Tävlingskommittén

Smålandsserien för H60 div 1 avslutades med 2:a omgången i  Isaberg söndagen 28 augusti. H60 spelar 9 hål foursome och 18 hål singel med 4 spelare i laget. Lagresultatet räknas som summan av scorerna i foursome och de 3 bästa i singelspelet. JGK vann omgången, 2 slag före Kalmar, men det räckte inte för att komma ifatt Kalmar som ledde stort efter 1:a omgången.

    Bengt Kinell Christer Arrhov Kenth Carlsson Mats Steerling

Se tabellen, foursomelistan och singellistan

2016-08-31
Tävlingskommittén

Smålandsserien för H70 och H80 avslutades måndagen den 22 augusti med gemensamt spel för alla 4 lagen. H70 div 1 spelades i Nybro, H70 div 2 Norra i Gränna, H70 div 2 Mellan i Ramkvilla samt H80 div 1 i Glasriket.

Förstalaget vann även den sista omgången och tog därmed en överlägsen serieseger före tvåan Växjö. Av division 2-lagen behöll andralaget sin 3:e plats, men tappade på Sand, som gick förbi Wiredaholm och vann. Tredjelaget klättrade 1 placering efter omgången och slutade på 6:e plats. Växjö vann serien före Ekerum. H80-laget klättrade också en placering och slutade på en delad 3.e plats tillsammans med A6. Det var jämnt i toppen, Västervik vann 3 slag före Växjö.

H70 Div 1 H70 Div 2N H70 Div 2M H80 Div 1
Börje Bäck
Tabell  Llista
Jan Gustavsson
Tabell  Lista
Lars Lorentzon
Tabell  Llista
Lars Persson
Tabell  Lista


2016-08-28
Tävlingskommittén

H60 H70 H80
Kenth Carlsson
Resultatlista
Per-Olof Persson
Resultatlista
Stig Wallin
Resultatlista

 

 

Fjärde tävlingen av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Isaberg torsdagen den 4 aug. Det var 99 startande från 2 tees, vi var bara 18 den här gången. Nästa omgång spelas tor 1 sep i Götaström.

Lagtävlingen vann Isaberg stort, hela 20 slag före JGK och Värnamo. Trots det behåller JGK ledningen i sammandraget, nu 9 före Isaberg som klättrade till 2:a platsen. Individuellt var det 3 Isabergare i topp med Börje Söderström bäst med sin 68:a. Bästa JGK:are Kurt Solberg och Lars Bentelius, båda med 72.

  Omg   Tot     JGK      
Jönköpings GK
Isaberg GK
Värnamo GK
Hooks GK
Götaströms GK
438
418
438
452
455
   1745
1754
1766
1776
1812
  K Solberg
L Bentelius
P Lindén
G Kitréus
B Bäck
J Ekberg
72
72
73
73
74
74
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2016-08-07
Tävlingskommittén

Tredje omgången av smålandsserien för H70 fortsatte måndagen den 1 aug med gemensamt spel för alla 3 lagen. H70 Div 1 spelades på A6, Div 2N i Nässjö och Div 2M i Lagan. Sista omgången spelas måndag 22 aug.

Förstalaget vann omgången på A6 närmast före Tranås och A6. JGK leder nu inför sista omgången med hela 33 slag före Kalmar som är 2:a. Av division 2-lagen ligger andralaget kvar på sin 3:e plats, nu 10 efter Wiredaholm som utökat ledningen. Tredjelaget klättrade 1 placering efter omgången och ligger nu på 7:e plats i tabellen.

H70 Div 1 H70 Div 2N H70 Div 2M
 
Börje Bäck
Tabell Resultatlista
Olle Näslund
Tabell Resultatlista
Lars-Göran Åkerberg
Tabell Resultatlista

2016-08-03
Tävlingskommittén

Klubbmatchen i utbytet med Tranås Gamla Grabbar spelades i Tranås torsdagen 14 juli. Tävlingen spelas som singel matchspel. Det var utmärkt golfväder och banan i fint skick med snabba greener. Vi var 14 spelare så det blev lika många matcher. Tranås vann 8, vi 5 och en slutade lika, så slutresultatet blev att Tranås vann med 8,5 mot 5,5. Det var tredje året som vi spelade om den ”vandrande tallriken”. Tranås har nu 2 inteckningar och vi 1. Se matchprotokollet.

2016-07-19
Tävlingskommittén


 

Klubbmatchen som O/V herrar spelar mot Skinnarebo spelades i år onsdagen 22 juni på Jönköpings GK i fint väder. Tävlingen spelas som fyrboll/bästboll pb matchspel. Vi var 18 deltagare den här gången så det blev 9 matcher. JGK vann 6, Skinnarebo 2 och 1 slutade lika. Slutresultatet blev alltså JGK 6,5 mot Skinnarebos 2,5. Det här var 5:e året som vi spelade om vandringspriset "klumpen". JGK har nu 4 inteckningar (2012, 2013, 2014 och 2016) och Skinnarebo 1 (2015). Nästa år går matchen på Skinnarebo G&CC.

Länkar till resultaten och bilderna.

2016-06-27
Tävlingskommittén

 

 

Tredje tävlingen av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Jönköping onsdagen den 15 juni. Det var kanonstart med 90 startande, varav vi var 25. Nästa omgång spelas torsdag 4 augusti i Isaberg.

Lagtävlingen vann JGK stort hela 22 slag före Värnamo. Därmed leder nu JGK även i sammandraget, 17 före Hook som ligger 2:a. Individuellt vann Börje Bäck A-klassen med 68 och i B-klassen Värnamos Roland Andersson också med 68. Det var JGK på 5 av de 7 prisplatserna i A-klassen och 4 av de 5 i B-klassen.

  Omg   Tot     JGK      
Jönköpings GK
Hooks GK
Värnamo GK
Isaberg GK
Götaströms GK
417
450
439
443
472
   1307
1324
1328
1336
1357
  B Bäck
J Gustavsson
P Lindén
L-G Åkerberg
L-E Jansson
S-O Nilsson
68
68
69
70
71
71
   

Se även bilder, tabellen och individuella resultatlistan

2016-06-20
Tävlingskommittén

Andra omgången av smålandsserien H70 fortsatte måndagen den 13 juni med gemensamt spel för alla 3 lagen. H70 Div 1 spelades i Kalmar, Div 2N i Wiredaholm och Div 2M i Vetlanda. Nästa omgång spelas mån 1 aug.

Förstalaget vann omgången i Kalmar, 8 slag före 2:an Växjö och utökade därmed ledningen i sammandraget till 22 slag före Växjö. Av division 2-lagen ligger andralaget kvar på sin 3:e plats, men nu bara 4 efter Wiredaholm i ledningen. Tredjelaget tappade flera placeringar efter omgången och ligger nu på mittenplats i tabellen.

H70 Div 1 H70 Div 2N H70 Div 2M
 
Börje Bäck
Tabell Resultatlista
Pär Malmvall
Tabell Resultatlista
Jan Wass
Tabell Resultatlista

2016-06-16
Tävlingskommittén

Andra tävlingen av Gamla Grabbar Sydväst spelades i Värnamo onsdagen den 25 maj. Det var 117 startande, vi var 20. Tävlingen spelades i bra väder på en fin bana.

Lagtävlingen vann Värnamo, 11 slag före Hook, som fortfarande toppar tabellen. JGK är kvar på 4:e plats i sammandraget, men nu bara 1 slag efter Värnamo på 3:e. Individuellt bäst var Rolf Johansson Götaström i A-klassen med fina 69. Lars-Ivar Sandstedt bäst i JGK på 71. Nästa omgång spelas onsdag 15 juni i Jönköping.

  Omg   Tot     JGK      
Hooks GK
Götaströms GK
Värnamo GK
Jönköpings GK
Isaberg GK
442
448
431
446
450
   874
885
889
890
893
  L-I Sandstedt
J Gustavsson
P Lindén
P-O Persson
L Cederström
K Solberg
71
72
73
75
77
78
   

Se även tabellen och individuella resultatlistan

2016-05-28
Tävlingskommittén

     

Smålandserien för H70 och H80 startade med gemensamt spel måndagen 16 maj. H70 Div 1 spelades i Västervik, H70 Div 2N i Götaström, H70 Div 2M i Glasriket och H80 Div 1 i Tobo. Det var riktigt ruskväder på flera platser, vilket syntes i resultaten. JGK-lagen H70_1 och H70_3 lyckades allra bäst och leder i sina respektive serier. H70_2 ligger 3:a och H80 4:a i sina. Nästa omgång för H70 spelas måndag 13 juni. H60 har sin premiär söndag 5 juni. H80 spelar nästa gång måndag 22 augusti.

H70 Div 1 H70 Div 2N H70 Div 2M H80 Div 1
Börje Bäck
Tabell
Resultatlista
Jan Gustavsson
Tabell
Resultatlista
Jan Wass
Tabell
Resultatlista
Lars Persson
Tabell
Resultatlista


2016-05-18
Tävlingskommittén

Premiären för säsongen spelades i Hook torsdagen den 12 maj. Det var 111 startande, varav vi var 23. Tävlingen spelades i fint väder på Skogsbanan, som var i utmärkt skick. Hooks GK bjöd som vanligt på ett välskött arrangemang.

Lagtävlingen vann Hook 5 slag före Götaström. JGK ligger 4:a, 12  slag efter 1:an Hook. Individuellt var det två 68:or i topp, Conny Ekwurtzel Götaström i A-klassen och Lars-Åke Hellström Hook i B-klassen. Bäste JGK:are Lars Cederström, 2:a i A-klassen på 70.

Hooks GK
Götaströms GK
Isaberg GK
Jönköpings GK
Värnamo GK
432
437
443
444
458
     L Cederström
J Ekberg
L-E Jansson
G Svensson
J Wass
P-O Persson
70
74
74
75
75
76
 
 
Se även tabellen och individuella resultatlistan  

 2016-05-14
Tävlingskommittén

Vi var en busslast med släp till Arild tisdag den 19 april. Regnet öste ner och det blåste kraftigt ända tills vi passerade över Hallandsåsen. St Arild bjöd sen som vanligt på ett trevligt arrangemang utan regn men med massor av blåst (10-15 m/s). Spelmässigt var det tufft som det brukar så här års. Trots att Peter Lindén vann A-klassen på 75, Olle Näslund 5:a på 78 och Jan-Eric Rehnström 6:a på 79, så räckte det inte. Arild vann lagtävlingen med 9 slag och behåller därmed C-A Pokalen även i år.

 

St Arild GK
Hans Ljungström
Kennet Klang
Gösta Sandén
Leif Erlandsson
Benny Karlsson

Se även resultatlistan och fler bilder

2016-04-25
Tävlingskommittén

382
 74
 75
 76
 78
 79
  Jönköpings GK
Peter Lindén
Olle Näslund
Jan-Eric Rehnström
Thomas Aspklint
Bo Sjöholm
391
 75
 78
 79
 79
 80

 

Tävlingen som spelades från gul tee 2016-04-12 var inte handicapgrundande p g a att banan var något för kort. Reglerna säger bl. a att banan inte får vara mer än 100 meter kortare än sin ordinarie längd för att tävlingen skall vara handicapgrundande.
"Handicapgrundande förhållanden", enligt EGA Handicapregler, är den typ av förhållanden som krävs för att handicapgrundande scorer ska kunna lämnas in i handicapgrundande syfte.

Utav detta skäl så får dom som önskar, som spelade från gul tee och som inte hamnade inom buffertzonen "backa"  handicapförändringen från tävlingen 2016-04-12.

Det går inte att "backa" hela tävlingen med en knapptryckning utan varje persons korrigering måste göras manuellt. Berörda som önskar få detta korrigerat kan kontakta kansliet. 

Tävlingsledningen 2016-04-12
Karl-Axel Rydberg

Tisdag 5 april blev säsongspremiär för årets O/V tävlingar. Vi var hela 62 deltagare, nytt rekord! Det räckte till 20 lag. Banan liksom vädret var i bra skick för säsongen. Det var härligt sorl i hela restaurangen ända tills att Pelle bröt in för prisutdelningen. Pär började med att tacka tävlingsledarna som hållit igång alla aktiviteterna under vinterhalvåret. Dessutom välkomnade han flera nya ansikten som tillkommit. Lars Cederström i det vinnande laget tackade för tävlingen och förklarade nöjt hur han tillsammans med Christer Arrhov och Bror Hildingsson kunde få ihop så många poäng. Pär avslutade med  att tacka för den fina uppslutningen och påminde om våra närmaste tävlingar och aktiviteter.

1.   Lars Cederström, Christer Arrhov, Bror Hildingsson    94 poäng

2.   Kjell Kindbom, Anders Wibring, Lars-Jan Jonmarker   86 poäng

3.   Pål Brobäck, Pär Malmvall, Lennart Gabrielson            81 poäng

Resultatlistan

2016-04-09
Tävlingskommittén

På OV:s vårmöte den 21 mars informerade undertecknad att Golfförbundet, för att stävja handicapmygel, infört en begränsning i antalet registrerade sällskapsronder som är handicapgrundande, enligt vidstående tabell. I slutet av mars har Golfförbundet ändrat sig och dragit tillbaka denna begränsning. Det finns alltså för hcp-grupp 2-5 ingen begränsning i antalet tillåtna registrerade sällskapsronder, som är handicapgrundande.

2016-04-04
PO Persson

 

 

O/V sektionens vårmöte hölls i klubbhuset måndag 21 mars. Det samlades över 50 medlemmar till mötet. Pär Malmvall öppnade med att hälsa medlemmarna, Ingrid & Sandra och tillträdande klubbchefen Thomas Holm samt gästande Anders Walldow från Smålands Golfförbund välkomna. Därefter följde en tyst minut för mångårige medlemmen Karl-Erik Johansson som gått bort under året.

Ingrid Rehncrona informerade om organisationen och det ekonomiska upplägget för att åstadkomma ett bättre utfall än förra året. På personalsidan slutar Sandra Tancred och efterträds av Thomas Holm, Cajsa Persson kommer hem efter studier i USA och jobbar i shopen tillsammans med nye Tyko Tuohimaa samt att Mats Eckerstig återkommer till banpersonalen.

Sandra Tancred beskrev kort sin nya roll i SGF, som innebär att det även kan bli en del kontakter med JGK framöver. Sandra introducerade sedan sin efterträdare Thomas Holm som hon kommer att lämna över till i maj. Thomas, som är en duktig 3-handicappare i klubben, berättade om sina uppdrag i Europolitan och senaste 10 åren som Key Account Manager i HV71.

Anders Walldow höll sedan sin föredragning om hur han kom in sent i golfen. Han beskrev med flera episoder de många turerna med att planera, projektera och slutligen genomföra byggandet av golfbanan i Gränna. Anders är även en mångårig ordförande i Smålands Golfförbund (SMGDF), som är ett distriktsförbund med över 40 klubbar i. Pär tackade Anders för framförandet med en present.

I pausen som följde serverades det som vanligt öl och macka från restaurangen.   

Pär Malmvall valdes till ordförande och Lennart Gabrielson till sekreterare för det fortsatta mötet. Bo Mattsson och Gunnar Sandberg utsågs att justera protokollet. Mötet ansågs behörigt utlyst och föredragningslistan godkändes utan ändringar.

Kassören visade sektionens ekonomi med utfallet för 2015. Kassabehållningen är som planerat lägre än föregående år på grund av ökade subventioner till medlemmarna. Startavgiften 50 kr/deltagare vid våra interna tävlingar bibehålls med förbehållet att tävlingarna i samband med resor och utflykter kan behöva höjas något. 

Klubbmästaren informerade om våra resor till St Arild i vår och sedan Skyrup utanför Hässleholm i höst. Inbjudan och anmälningslista till vårresan cirkulerades på mötet, vilket gjorde att många anmält sig redan nu. Anmälningslistan och inbjudan anslogs på O/V tavlan efter mötet. 

Tävlingskommittén (TK) presenterade utfallet av vinteraktiviteterna – curling, bangolf, bowling, boule - med statistik över närvaro och resultat så här långt. Aktiviteterna fortsätter månaden ut varefter golfprogrammet tar vid.

TK fortsatte sedan med tävlingsprogrammet, som vanligt ett omfattande program med över 40 tillfällen förutom seriespel, DM och KM. Poängligan spelas på samma sätt som förra säsongen dvs med de justeringar som gjordes då. Det sociala golfandet är förhoppningsvis också tillgodosett med den mix av tävlingar som finns med gemensam samling efteråt. Nytt för i år är tävlingen mellan åldersklasser.

PO Persson gav en presentation av årets regelrevision med konkreta exempel, se länken regelpresentationen. De viktigaste ändringarna innebär att det har blivit mer av rekommendationer och mindre av direktiv, vilket ger klubbarnas tävlingsansvariga ett större ansvar att bestämma hur de ska tillämpas. PO rekommenderade också de animerade regelfilmerna på svenskgolf.se, se länken regelfilmer.

De nya klassindelningen med bla H60, H70 och H80 och motsvarande rekommendation av tee föranledde en rejäl diskussion. I Smålandsserien har SMGDF valt att tillämpa: H60 gul tee; H70 röd tee; H80 röd tee. Gamla Grabbar har också beslutat att göra detsamma. Däremot fick TK ”bakläxa” på att H70 ska spela röd tee vid våra veckotävlingar. Det beslutades att det ska vara valbart med gul eller röd tee för H70 i samband med anmälan, undantag är de tävlingar som ska spelas från ”fix” tee.

Inga fler övriga frågor noterades. 

Mötet avslutades med att ordföranden tackade medlemmarna för deltagandet.

Mötespresentationen   Regelpresentationen    Regelfilmer   Bilder   Protokoll

2016-04-06   uppdaterat med protokoll
Ledningsgruppen

 

 

 

 

 

Tävlingsprogrammet för 2016 är nu genomgånget med klubben och därmed preliminärt klart. Fortfarande saknas några uppgifter, som kommer i senare versioner, så var beredd på att det blir ändringar. Aktuell version kan du läsa här.

Välkommen till en ny säsong med O/V tävlingar.

2016-02-11
Tävlingskommitten

 

Kontakt

Telefon: 036-765 67
E-post: info@jonkopingsgk.se
Adress: Golfbanevägen 11
Postadress: 556 27 JÖNKÖPING
Koordinater (RT90):
6404148, 1400888
Karta

Integritetspolicy

Golfvädret

Väder JGK

Bilder från banan