Villkor för kategorigolfen på Jönköpings Golfklubb under
Corona pandemin 2020

Jönköpings Golfklubbs målsättning med villkoren är att kvalitetssäkra att det under Coronapandemin ska vara minst lika låg risk för smittspridning vid kategorigolfen som vid
sällskapsspel (träning). För att minimera risken för smittspridning är villkoren är anpassade efter Golfförbundets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi bevakar kontinuerligt om det kommer ut nya
rekommendationer och anpassar dessa i verksamheten. Med kategorigolfen på Jönköpings Golfklubb avses O/V Dam, O/V Herr, Damer och Torsdagsgolfen. Varje kategori måste säkerställa att villkoren efterlevs och anpassas till verksamheten samt att alla deltagare i kategorigolfen informeras. Villkor för kategorigolfen på Jönköpings Golfklubb under Coronapandemin.

1. Du kan delta när du frisk och utan sjukdomssymtom och tänk alltid på god handhygien.
2. Överväg alltid om du ska delta om du tillhör en riskgrupp.
3. Du ska alltid hålla betryggande avstånd till dina medspelare.
4. Samåkning i golfbil är inte möjlig.
5. Vi tillåter ingen samling varken före eller efter rond.
6. Det är allas ansvar att se till att undvika grupperingar både före, under och efter spel.
7. Alla prisutdelningar måste skjutas upp till ett senare tillfälle.
8. Startavgifter ska alltid betalas med Swish.
9. Inga pappersscorekort är tillåtna.
10. All score inmatning ska göras via mobil appen OnTag Scorekort. Den kan hämtas hos App Store eller Google Play. Läs mer på www.ontagscorekort.se
11. Tävlingar ska administreras i Golfens It System (GIT) och ska alltid lottas och vara integrerade med OnTag Scorekort. Lottning görs i möjligaste mån i 3-bollar och ska tillgodose önskemål så långt som möjligt.
12. Flaggstången ska alltid sitta kvar i hålet även vid spel på green.
13. Bunkerkrattorna är borttagna och spelare ska efter ett slag jämna ut sanden med sin fot eller klubba. En tillfällig lokal regel finns för spel från bunkrar.

Jönköpings Golfklubb 2020-04-22

Ola Svensson Thomas Holm
Ordförande Klubbchef

O/V DAM

2020-04-30

Tillsvidare är O/V Dams tävlingsverksamhet inställd på grund av rådande situation med Covid-19.
Däremot kommer klubben att reservera starttider måndagar mellan klockan 09.00-10.30 för damer 55+ år. Starttiderna bokas precis som vanligt via min golf och är bokningsbara fram tills söndagen innan klockan 18.00. Därefter släpps tiderna till övriga medlemmar. Tänk på att vara extra försiktig om du tillhör en riskgrupp och besök inte golfbanan om du känner dig minsta lilla förkyld.  Vi skriver inte ut några digitala scorekort men det finns scorekort vid första tee.

Om du är i behov av golfbil bokas det samtidigt som din starttid via min golf och vi ser helst att man åker en och en i dessa tider.

För att få in en liten tävlingsnerv i sällskapsspelet har vi planerat en Corona-tour för intresserade fr.o.m. 2020-05-11. Vi spelar 9 eller 18 hål poängbogey på måndagstiderna enligt ovan. Sms:a ditt resultat till Gunvor Svensson 070-568 15 57 så gör vi en sammanställning senare. Ingen anmälan och ingen startavgift. För att du ska få ett rättvist handicap i fortsättningen – glöm inte att registrera ditt resultat i Min Golf eller OnTag.

M A T C H S P E L 10-H Å L INSTÄLLT PGA. FÖR FÅ ANMÄLDA

2020-04-28

I dessa coronatider gör vi ett försök att genomföra vårt matchspel.

Du anmäler dig genom sms till Ulla Strandler 073-663 53 56. Skriv hela ditt namn och telefonnummer.
Anmälningsavgiften på 50 kr swishar du till samma nummer senast 15 maj.

Tävlingen är upplagd för 16 spelare, så "först till kvarn".

2020-04-09

Tävlingarna den 20 och 27 april är inställda.

Vi har däremot reserverade starttider mellan kl.10.00–11.00 de här dagarna.

Kom gärna ut och spela då!

Ingen anmälan.

Om spel i maj återkommer vi med senare.

U P P T A K T S M Ö T E 6/4
På grund av rådande omständigheter kring Corona-smittan inställes denna aktivitet.

Det mesta av den information som skulle lämnats den 6/4 kan Du hitta på O/V Dams hemsida under Jönköpings Golfklubb.
Tävlingarna kommer dock att genomföras enligt plan (start 20/4) om inte nya instruktioner kommer från myndigheterna.

Vi återkommer med info angående anmälan, scorekort och betalning m.m. i god tid före tävlingsstarten.

Hälsningar,
Inger, Ulla & Gunvor

Välkomna till golfsäsongen 2020

Säsongen inleds med upptaktsmöte på golfrestaurangen måndagen den 6 april kl.14.00. En god kycklinglunch, kaffe och kaka serveras.

Anmäl ev. avvikande kost direkt till restaurangen.

Därefter följer information om årets tävlingar och annat spännande, som är planerat för denna säsong.

Vi ser fram emot att träffa såväl gamla som nya O/V Damer till trevlig samvaro och gott kamratskap under denna och kommande måndagar.

Vårt motto är som tidigare:

För trivsel och framgång- Tänk positivt i alla lägen!

Anmälan till lunchen görs på damernas anslagstavla eller i ”Min golf”

senast 2020-04-01

Kostnad: 135kr.