awgolf_jgk golfkul_jgk hal18_jgk jgk_puttinggreen2 jgkhal11 jgkhal14 jgkhal15 klubbhus_jgk

Läget på banan när vi nu går in i augusti är ganska bra med tanke på väderförutsättningarna denna sommar. Vi har fått cirka 70 mm regn sedan slutet av april och dessa har kommit under 3-4 enstaka dagar vilket medför mer skada än nytta på banan. Bunkrar och vägar tar mycket stryk av skyfall, och på övriga ytor så rinner det bara ovanpå då det är för torrt i marken för att kunna ta upp sådana häftiga skurar.

Vi har kunnat hålla banan förhållandevis grön trots värmen. Men tyvärr så kommer det för eller senare sjukdomar som blossar upp pga stressade gräsplantor. Sedan cirka 3 veckor tillbaka har vi ett ganska kraftigt Antraknosangrepp som leder till att gräset dör i stora fläckar.

Vi har satt in de åtgärder vi har tillgång till samt har tillstånd att göra, främst då att spruta bekämpningsmedel mot svampen. Tyvärr så är det gräs som redan dött bortom räddning, så nu är vår plan att försöka stödså greenerna under v.33 om vi har vädret med oss. Och försöka reparera de skador vi nu fått under sensommaren och hösten så att gräset får en bra invintring.

Som vanligt hoppas vi att du gör ditt för att hjälpa till med banans finish: var noga med att laga nedslagsmärken och kratta ordentligt efter dig i bunkern. Tänk dessutom på att hela krattan ska placeras i bunkern så sparar det tid för oss när vi klipper runt bunkrarna.

Markus Rehnström
Banchef